به گزارش راهبرد معاصر، «فیصل المقداد»، وزیر امور خارجه سوریه که برای شرکت در نشست مجمع عمومی سازمان ملل به نیویورک سفر کرده گفت که میان دمشق و آنکارا در سطح وزرای امور خارجه هیچ ارتباطی وجود ندارد.
او تاکید کرد عدم پایبندی ترکیه به تعهداتش در روند آستانه را مانعی در مسیر حل و فصل مسائل در سوریه یکی از دلایلی عدم رغبت سوریه برای عادی سازی روابط است چرا که روند آستانه تنها چارچوب قابل اجرا برای حل بحران سوریه است.
شایان ذکر است چند ماهیست که رسانههای خبری از تمایل آنکارا برای برقراری رابطه دوباره با سوریه سخن میگویند. در همین راستا، چندی پیش یک روزنامه ترکیهای از تلاشهای یک کشور حوزه خلیج فارس و یک کشور آفریقایی برای ترتیب دادن انجام یک دیدار میان اردوغان و اسد پرده برداشت.
پیش از آغاز ناآرامیهای سوریه و بحران این کشور در سال ۲۰۱۱، ترکیه و سوریه، دارای روابطی دوستانه بودند؛ اما پس از آغاز آن، دولت ترکیه همگام با شمار دیگری از کشورها که جبهه حمایت از معارضان سوریه را انتخاب کرده بودند، به جبهه مخالفان دولت بشار اسد پیوست و همگام با مخالفان او، خواهان استعفا و کناره گیری اسد از قدرت شد.
ترکیه در ژوئیه سال ۲۰۱۱ به کمک نظامی «ارتش آزاد سوریه» رفت که در سال ۲۰۱۲ به درگیریهای مرزی در خلال جنگ داخلی سوریه انجامید و در سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۷ به مداخله نظامی مستقیم بدل شد. در تاریخ ۲۴ اوت ۲۰۱۶، نیروهای نظامی ترکیه حمله نظامی مستقیمی را تحت عنوان «عملیات سپر فرات» آغاز کردند که گذشت چندین مرحله از آن، همچنان ادامه دارد./ باشگاه خبرنگاران